Kinesitherapie

Maak een afspraak voor kinesitherapie

Tel. 016 47 00 02 

 

U kan ook online een afspraak maken: KLIK HIER

Kinesitherapie

De kinesitherapeut is uw persoon binnen de gezondheidszorg voor het gericht behandelen van problemen op musculoskeletaal, cardiovasculair en neurologisch vlak. Dit kan variëren van houdingsgerelateerde klachten, overbelastingsletsels en acute blessures tot postoperatieve, cardiovasculaire en neurologische revalidatie. Uw behandeling wordt steeds persoonlijk en specifiek afgesteld op uw klachten en verwachtingen. Via het gebruik van bepaalde manuele technieken en oefentherapie wordt er geprobeerd om uw genezingsproces positief te beïnvloeden.

De eerste consultatie

De eerste afspraak bij de kinesitherapeut volgt steeds na een verwijzing door een arts. Tijdens dit bezoek wordt er een anamnese afgenomen, om een beeld te kunnen schetsen van uw klachten en verwachtingen. Daarnaast komen ook eerdere medische problemen, extra onderzoeken (medische beeldvorming, consultatie bij een specialist-geneesheer,…) en andere relevante informatie aan bod.

Volgend op de anamnese vindt een lichamelijk onderzoek plaats om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Hierbij wordt er gekeken naar het functioneren van uw spieren, gewrichten en zenuwstelsel, wat belangrijk is voor de verdere revalidatie. Hierna kan er gestart worden met uw behandeling.

Behandelingsmethodes

Naast de klassieke handelingen uit de kinesitherapie en manuele therapie kan u bij mij ook terecht voor meer gespecialiseerde therapievormen:

Redcord – Neurac Treatment

Het Redcord principe is een wetenschappelijk onderbouwde manier om, via suspensie met een systeem van touwen, zogenaamde lichamelijke “weak links” op te sporen die van belang zijn in uw revalidatie. Zo kan er zeer specifiek en functioneel worden gewerkt om u van uw klachten te verlossen. Zelfs preventief kan Redcord gebruikt worden, om de kans op blessures bij bijvoorbeeld sporters te verminderen. Daarnaast is het ook ideaal om te werken aan de stabiliteit van buik en rug (“core stability”).

Mulligan concept

Deze behandelingsvisie maakt gebruik van mobiliserende technieken door de therapeut in combinatie met actieve bewegingen van u als patiënt. Een groot voordeel is dat deze manier van werken 100% pijnvrij gebeurt. Indien deze therapie aangewezen is kan men vrij snel gunstige resultaten bekomen, zowel ter hoogte van de ledematen als de rug en nek.

Functionele revalidatie

De ruime oefenzaal biedt de mogelijkheid om heel specifieke en functionele oefeningen uit te voeren en zo uw herstel te bevorderen. Dit geldt zowel voor mensen met bijvoorbeeld chronische rugproblemen als sporters die naar het hervatten van hun activiteiten toewerken. Het uiteindelijke doel is u zo sneller te kunnen helpen en efficiënter te kunnen behandelen.

De kinesitherapeuten

Kenneth Lambert

Kinesitherapeut
tel 0468 22 38 22
Hij behaalde zijn masterdiploma Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KU Leuven in 2010 en zijn postgraduaat manuele therapie in 2011. Verder volgde hij bijscholingen in Redcord en Mulligan concept.

Michiel Roebben

Kinesitherapeut
tel 0484 06 20 93
Hij behaalde zijn professionele bachelor Sport en Bewegen aan de Thomas More Hogeschool in 2018 en zijn masterdiploma Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KU Leuven in 2023. Tijdens en na zijn studies verdiepte hij zich verder in lactaattesting, strength and conditioning en manuele technieken.