Diëtiek

Maak een afspraak voor diëtiek

Tel. 0494 65 21 74

Diëtiek

Wil je afvallen? Wil je gezonder gaan leven? Weet je niet hoe je beweging in je leven kan integreren? Heb je vragen omtrent gezonde voeding? Heb je nood aan coaching en blijvende controle van je gewicht en levensstijl? Aarzel dan niet om een afspraak te maken!

Vaak wordt diëtiek misbegrepen. Men denkt dan dat diëten vooral draait rond het vermijden van ongezonde voedingsmiddelen. Ik zie het genuanceerder. Ik werk met kleine of grotere aanpassingen aan je bestaande eetpatroon om zo tot een gezond voedingspatroon te komen.

Verder benadruk ik ook graag het belang van beweging en sport. Enkel op die manier boek je het gewenste resultaat.

Advies

Je kan bij mij terecht voor adviezen omtrent:

 • Gezonde voeding
 • Diabetes
 • Voeding bij kinderen
 • Voeding bij zwangerschap
 • Hart- en vaatziekten/cholesterol
 • Maag- en darmklachten
 • Over- en ondergewicht
 • Allergie of voedselgevoeligheid
 • Veganisme/vegetarisme
 • ….

Voorbereiding op je bezoek

We kunnen het vlotst werken als je goed voorbereid naar de consultatie komt.

Denk hierbij aan:

 • Een lijstje van de medicatie die je neemt
 • Een kopie van je laatste bloedonderzoek
 • Eventueel al enkele vragen rond je voeding/levensstijl/eetgewoonten

Consultaties

Eerste consultatie

De eerste consultatie is een kennismakingsgesprek. We brengen je persoonlijkheid, je levensstijl, je verwachtingen en persoonlijke doelen in kaart.

Door middel van een voedingsanamnese overlopen we je eetgewoonten. Vervolgens gaan we samen op zoek naar verbeteringen hierin. Daarnaast voeren we nog enkele lichaamsmetingen uit (buikomtrek, spier- en vetmassa) om evaluaties later mogelijk te maken. Met de tips die ik je meegeef kan je meteen aan de slag!

Duur: 1u tot 1u30

Tweede consultatie

Hier bezorg ik jou een gepersonaliseerd dagelijks voedingsschema en overlopen we dit in detail.  Er wordt opnieuw een lichaamsmeting uitgevoerd. Tenslotte kan je uiteraard telkens met je vragen terecht.

Duur: 30 minuten

Opvolgconsultatie

Het aantal opvolgconsultaties bepalen we samen in overleg. Eventuele aanpassingen aan het voedingsschema worden doorgevoerd of specifiek advies omtrent bepaalde situaties (restaurant, vakantie, feesten, ...) wordt verleend. Ook hier wordt steeds een lichaamsmeting uitgevoerd om je evolutie goed te kunnen objectiveren.

Duur: 20 minuten

De diëtiste

Jolien Nolmans

Diëtiste
tel 0494 65 21 74
Ik ben Jolien Nolmans. Ik ben al altijd geïntrigeerd geweest door gezonde voeding. Ik vind het heerlijk om te experimenteren met pure en gezonde voedingsmiddelen. De juiste keuze maken in voeding, het juist leren lezen van etiketten, nieuwe gerechten uitproberen, enz., zijn allemaal zaken die ik graag deel met mijn cliënten. Ik ben afgestudeerd als diëtiste in 2013 en ben lid van de Vlaamse Vereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten. Op regelmatige basis volg ik bijscholingen om up-to-date te blijven. Ik coach mijn cliënten op een motiverende en enthousiaste manier. Rizivnummer: 5.64476.64.601

Tarieven


Intake 60'-90': 65€
Adviesgesprek 30': 30€
Opvolggesprek 20'-30': 28€
Opvolggesprek 45': 45€
Opvolggesprek 60': 50€
 

 

Er wordt afgerekend op het einde van elke consultatie. Probeer ervoor te zorgen dat je gepast geld meebrengt.

Terugbetaling

Diabetespas (2x30 min). Met een diabetespas krijg je 2x per kalenderjaar een consultatie van 30 minuten bij de diëtist terugbetaald (excl. remgeld) doorhet RIZIV. Voor meer informatie: www.diabetespas.be

Zorgtraject CNI en/of diabetes (2-4x30 min). Met een zorgtraject kan je,op voorschrift van de huisarts, 2 tot 4 consultaties van 30 minuten per kalenderjaar bij een diëtist terugbetaald (excl. remgeld) krijgen door het RIZIV. Voor meer informatie: www.zorgtraject.be

Glutenvrij dieet. Voor mensen die een strikt glutenvrij dieet dienen te volgen is er sinds 2006 een maandelijkse forfaitaire vergoeding voorzien voor de aankoop van glutenvrije voedingsmiddelen. Informeer je bij je mutualiteit.

Tussenkomst mutualiteiten. Bepaalde mutualiteiten komen gedeeltelijk tussen voor consultaties bij een erkende en gediplomeerde diëtist. Raadpleeg hiervoor je mutualiteit.